Bloggnorge.com // colombiagurl
Start blogg

Reciclar es vida<3

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 18. april , 2017 kl. 07:39

Hey

Long time, no posts fordi livet skjer! 

Man trenger ikke være kommende spansklærer for å skjønne den overskriften, eller?

Resirkulering dere. Det er viktig!

Dette er et lite innlegg som handler om jobben jeg bidrar med her borte :)

Jeg har tidligere snakket om Puerta a Puerta – et arbeid der vi (jeg, min kollega; Candida, noen elever fra GAM og en reciclador) går dør til dør i utvalgte gater (calles) i utvalgte bydeler (barrios) for å snakke med folket om resirkulering, og viktigheten av det, og sånn prøve å motivere alle til å bidra. Noe av det fine med det arbeidet og, som jeg ikke har nevnt tidligere, er at det er en fantastisk innsats vi også gjør for de enkelte recicladorene.

Fordi det er den eneste inntekten de har – å bytte resirkulerbar søppel mot penger. For alle jobber nogenlunde selvstendig – i den forstand at de får betalt etter vekt på mengde søppel de samler inn. Så ved å motivere folket til å bidra så snakker vi også om hvordan det vil hjelpe denne enkelte mannen å fø sin familie! <3

Mange fluer i samme smekk.

Men – dette innlegget skulle kort og greit bare handle om en annen side ved det arbeidet jeg gjør, men som også har tema resirkulering.

Når elevene som deltar i GAM grupper ikke kommer til fundasjonen (som er annenhver uke), så drar vi som jobber aktivt med prosjektet på skolebesøk (colegio) for å treffe studentene.

Her er vi på besøk på to forskjellige colegios (som du kan skjønne gjennom uniformen) der vi skal se på en «multiplikasjons» lekse som studentene har fått på et av GAM-møtene. De skulle lage en presentasjon av ulike typer plastsøppel, av typen de kunne finne på sin skole, og gjøre en presentasjon om hva de ulike typene er, hva de gjør med miljøet ved å produsere de, hvor lang tid de bruker på å brytes ned (hvis man kaster det i naturen) etc.

Målet, i multiplikasjons-forståelse, er selvfølgelig da at denne kunnskapen de har lært, overføres til fler, som basert på det motiveres til å tenke annerledes rundt sitt forbruk – eller kasting av søppel. Og slik blir det en vakker dominoeffekt av, over tid.

Vi besøkte også en femteklasse med søte små, herlige kids med gjengen på det andre bildet – men jeg har ikke bilder av det. Men i klasserommet sitt hadde de en liten maskot! En skilpadde (tortuga) i en balje. Noe i meg tenkte, at det er kanskje ikke helt riktig liv for denne søte skilpadda. Men alle ville vise meg skilpadden og hadde mye kjærlighet for den, som på den andre siden jo er fint da.

Også er det en noe uvanlig observasjon å gjøre seg – i et klasserom – så jeg måtte ta bildet!

When in Colombia…

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.