Bloggnorge.com // colombiagurl
Start blogg

Medellín

Kategori: Ukategorisert | 2 kommentarer » - Skrevet lørdag 1. april , 2017 kl. 18:06

Jeg har fått ny respekt for alle verdens bloggere. Opp til flere innlegg daglig, at de klarer det. Jeg henegr gjerne en uke etter med siste update i min blogg. (Men hadde jeg fått fire/fem sifret beløp måndlig for å blogge, skulle jeg nok klart det jeg og…Hehe)

Anyways. Her kommer en update på Medellìn, som skjedde for en uke siden:p


Fredag-mandag tok jeg og min nye norske venninne her i Cartagena oss en ferietur og langhelg til vakre Medellín. Karoline heter denne jenta. Hun ankom byen en mnd etter meg, også for å jobbe som frivillig. Hun er trønder og deler samme etternavn som meg. Hva er sjansen liksom, i Colombia! Hun er ganske kul, og vi har det mye moro sammen.

*Det blir ikke mere moro enn det man har med andre og kan mimre over senere, si;)*

Byen med evig vår kaller de Medellín for. Det er fordi temperaturen der er super behagelig, (akkurat som Norge på en bra sommerdag, perfecto.) Lite luftfuktighet og klam temperatur som Cartagena gjerne byr på. Også ligger byen nedi en dal, omringet av vakker natur, skog og jungel! Et helt hav av blomster også.

Her er et utsiktsbilde som viser litt av Medellín. Vi fikk godvær når vi var på besøk, som du ser på bildet:), minus mandagen – da kom sola..

Vi ble litt skremt i det vi gikk av flyet sent fredag kveld, for da var temperaturen på rundt 15 grader… Et kraftig fall fra Cartagena! Vi frøs for første gang på flere uker/mnd! Haha. Men så viste det seg at flyplassen ligger omtrent 2000 m over Medellín og en time kjøreur unna -, og det var nattetid, hvilket var en naturlig forklaring på den tempraturent. I sentrum av Medellín lå temp på ca 25/28 grader. Helt perf!

Vi slokna fort da vi kom sent fredag kveld/natt.

Lørdag hadde vi prosjekt finne guidet Narcos/Pablo Escobar-tur! Vi er like store Narcos-fan begge to at det var kanskje en av hovedgrunnene til å besøke Medellín! Men det skulle ikke være enkelt.

I Medellín og i Colombia generelt så er ikke det å snakke så høyt om Pablo særlig populært. Mange colombianere vil gjerne helt glemme hele fyren, også myndighetene. I mange år var ikke en gang bydelen med hans navn, som han donerte penger til å bygge i Medellín, å finne på kartet – fordi ingen ønsket noe å gjøre med han. Men dette har moderert seg litt.

Her sitter vi på en kafe og drikker litt Club Colombia, med vårt gigantiske kart for å prøve å planlegge dagen og helgen. Da kommer en hyggelig colombianer bort, en man på over 70 år, som gjerne ville hjelpe oss med tips og råd. Veldig koselig! Vi spanderte på han en tinto (en kaffe). Vi spurte han også om hvordan det var å leve her under Pablo tiden (det var før vi visste at man ikke spør/nevner han for colombianere). Men han var høflig og snakket om tiden. Bare tragedie – og at Pablo var en skam for Colombia var det han sa greit oppsummert. Så må han plutselug gå! Men ber om at vi skal be for han så skal han be for oss. Så søt!

Det finnes ingen offentlige guidede turer om Pablo i Medellín. Det er kun privatpersoner som tilbyr slike turer, til en noe kostbar pris (pris per bil gjerne, så jo fler jo billigere). Vi fant litt om dette ved å google på nettet, men det sto ikke mye. Vi brukte våre colombianske kontakter og kom i kontakt med en kul fyr som tok oss med på en real rundtur! Det kosta rundt 300 kr per pers.

Bydelen; Pablo Escobar, Monaco-bygningen hvor familien hans ble utsatt for en bombe (av Cali-kartellet), taket hvor han ble drept/døde, bygningen han sist befant seg i/hvor de fant han, graven hans (en privat gravlund rett utenfor Medellín) hvor også hans nærmeste partnere og hans mor ligger gravlagt. Disse plassene så vi.

Taket han ble drept på

Monaco-bygningen (hvor familien nesten ble drept av en bombe) (Måtte ta bildet fra bilen pga godvær)

Det syns nesten ikke. Men vi fikk forklart at alle bygninger som hadde noe med Pablo å gjøre hadde disse tallerknene innstallert ved seg slik at Pablo kunne kommunisere «svart» (uten å bli sporet)

Graven hans. Her rydder gravlunden graven for blomster daglig. Ikke bare hat på fyren altså.

Og resten av fammen.

Photoproof med oss.

Bydelen han donerte penger til å bygge med hans navn i Medellín.

Det eneste stedet man ikke trenger være redd for å si navnet hans. Det selges også suvernirer der i små butikker med hans bilde.

Turen kostet oss ca 300 kr per pers. Guiden vår skulle ha pris per bil, så hadde vi vært to til hadde det kosta 150 ca. Men det var verdt det!

 

På kvelden gikk vi ut og spiste en deilig biff-middag! På en av de dyrere restaurantene i Medellín. Vi betalte 350 kr hver ca, for en forett, en (stoor) biff, veldig god, to glass rødvin og en drink! Not to bad:)

Søndag var en city-sightseeing dag!

Først en tur til sentrum. Vi ville gjerne finne den parken der Pablo spiste en jordbæris i siste episoden for å ta et bilde på den benken. Heheh.

På veien fant vi denne fine grafittien:

Vi fant parken. Før vi kjøpte en is fant vi en liten resturant/cafe for å spise lunsj. For første gang på mine mange uker i Colombia følte jeg meg utrygg! PÅ den kafeen var oss og en gjeng med nokså lettkledde damer, som vi antok var ferdig på jobb.. Ikke en eneste turist å se. (Vår Pablo-guide sa at Medellin kun mottar rundt 10% av Colombias turister, fordi folk ikke tør å reise dit…)Med mitt blonde hår, tydelig en gringa!, kan du skjønne at jeg ble litt nervøs. :P

Men det gikk fint! :) Vi husket hva Pablo-guiden vår hadde sagt – ikke se noen rett i øynene her – det betyr at du er ute etter bråk. Så vi holdt blikket til oss selv og spiste ferdig, så gikk vi opp i parken, kjøpte en is hver, fant en benk (den Narcos brukte var opptatt av en sovende kar).

Vi turte ikke bruke iphonen til Karoline, så tok jeg et bilde av Karoline med min samsung 1 – først på benken, så foran en statue, for å skygge over Narcos/Pablo interessen(hvis noen skulle skjønne det) ved å late som vi bare var turister som tok bilder her og der. Haha, nervøse ass.

Etter Park-opplevelsen hadde vi en mer turistisk utflukt!

Metro-cable!

Turen tok kanskje 40 min for å komme helt opp og helt bort. Når høyden var nådd gikk turen vannrett over jungelen! På toppen var det kaldt! Og regn (ikke så uvanlig med den tropiske lufta). Vi hadde ikke på oss så mye klær!

Shorts og tshorte bare…

Men på toppen var det et herlig lite marked som solgte mange fine suvernirer (smykker og lignende lagd av naturstein) og mat og drikke, som gjorde godt for to småkalde og våte kropper. Vi kjøpte denne godsaken og en kopp kaffe (tinto)! Mmmmmmmmm.

Jordbær, mashmellow, smeltet sjokkis og strøssel på pinne. DIGG!!

På kvelden ville vi egentlig ut å spise, men endte opp på hotellrommet – bestilte pizza og drakk billig (og god) vin fra el supermecado! Vi hadde kjøpt vin med kork og hadde ikke noe å åpne den med – så vi spurte i resepsjonen, og en av de ansatte gikk ut til nærmeste bar og fikk flasken åpnet for oss! SERVICE<3

Vi fant et engelsk program på tvén av alle de ca 60 tvkanalene. Så gikk vi ut å kjøpte mer vino tinto og hørte på musikk! Koos :)

Mandag var det nyyydelig vær!

Vi hadde bare et par/tre timer før vi måtte dra mot flyplassen så da gikk vi rundt i byen! Fant en bar, tok en øl. Fant en empanada-fastfood-sjappe, som solgte helt syyykt gode empanadas til bare 3 kr per empananda! OMG. Så planla vi å starte vår egen empanadabusiness i Trondheim når vi kommer hjem. Haha.

Fin tur! 

 

 

Annonser

Kommentarer

  1. Karoline sier:

    Det va en kjempekoselig tur! Glede mæ te vi ska sjå på colombiansk fotball, drikk aguila og spis 😃!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.