Bloggnorge.com // colombiagurl
Start blogg

AREPAS

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 18. mars , 2017 kl. 17:48

Colombia er ikke spesielt berømt for sitt culinariske kjøkken – da de spiser mye variert her, og mye internasjonalt. Men de har noe veldig godt – veldig typisk colombiansk – som selges som gatemat på nesten hvert et gatehjørne. Det spises ofte til frokost eller mid-day-snack.

AREPAS! 

Det er fritert mais-brød med fyll av enten egg, ost, kjøtt, grønnsaker…

– Man kan lage de med hva enn man måtte like!

I Casa har vi vår egen flinke kokk, Duberci, og jeg fikk lære å lage arepa av hun!

Så nå skal det lages Arepafest for alle mine kjære når jeg kommer hjem, bare å glede seg!

Oppskrift

Arepa:

  • Maiskorn
  • Maismel
  • Vann
  • Salt
  • Olje (til fritering)

Fyll:

  • Egg
  • Ost
  • Kjøtt/kylling
  • Grønnsaker
  • whatever-you-like

Det skal en del maiskorn til for å få til en god deig – akkurat denne prosessen har jeg ikke sett ennå, men jeg spurte hva de brukte for å lage deigen – om man bruker mais-mel?, men fikk til svar at de blir best om man lager deigen med mais som man elter sammen med vann og salt (og litt maismel) – for så å la stå over natten. Da blir smaken best – og det gir den fine gule fargen.

Deigen skal se sånn her ut:

 

Den kjennes nesten ut som gummi – veldig sticky.

Først: Varm opp en god dose olje i en kasserolle, og la det frese når du begynner å forme las arepas (så det er klart til å steke de med en gang).

Ps. Det skal være så mye olje at det akkurat dekker over den flate arepaen når den skal friteres. 

Så ruller man en klump som man må presse ned til en flatere masse. Her må man kanskje være kreativ hvis man ikke har det riktige klemme-utstyret i sitt casa – kanskje to fjøler, dekket med plast kan gjøre susen. Men ikke klem for hardt, den må ikke være for tynn. Og den må ha en jevn størrelse i kantene rundt. De kan minne litt om pitabrød i formen.

Ferdig forma? –> Bruk et passende redskap og legg La Arepa forsiktig i kasserollen. Beveg den litt frem og tilbake. Følg med. Når den begynner å heve seg litt så vender du den forsiktig og lar den friteres på andre siden. Maks 3-4 min tilsammen. Ta den så ut, legg den på et fat så den kan avkjøle seg litt.

Hold arepaen forsiktig i kantene (den er skjør, så den ikke knuser). Bruk en kniv og skær et snitt (sånn som på pitabrød) som du kan helle fyllet i.

Arepa con queso: Med ost. Tilsett revet ost. Klem på hullet, bruket redskap og legg arepan forsiktig tilbake i oljen. La frese i 2 min ca – vend om, 2 min til. Ta ut og avkjøl.

Arepa con huevo: Med egg. Knus et egg i en kopp. Hell så egget forsiktig i arepaen. Legg arepaen forsiktig i oljen, med hullet sist ned i oljen, så ikke egget detter ut. La frese i to min, vend om. Bruk så en kniv og stikk et lett hull på midten for å sjekke om egget er ferdig. Ta ut og avkjøl. MI FAVORITO 

Arepa con Verduras: Med grønnsaker. Det kan være en ting å ha varmet noen av grønnsakene på forhånd – så de har en passende tyggemotstand. Dette avhenger av grønnsak. Velg de du ønsker. Tilsett litt ost, så blir blandingen mer bindene når den friteres. Samme prosess som med egg og queso. Har ikke prøvd denne versjonen- men helt sikkert godt!

Server med salsa picante!

 –>Con huevo! 

 Not the healthiest of foods, but very good!  Pruebalo (try it!)

BUEN PROVECHO!

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.